Landelijke Open Huizen Dag

Aankomend weekend 4 oktober is het weer Open Huizen Dag. Staat jouw huis te koop? Een goede presentatie is een absolute must! Zorg dat het huis goed verzorgd en sfeervol is voor de potentiële kijker.
Dé 5 gouden tips!
nr 1Schoon en fris
Het lijkt wat vreemd om dit te zeggen, want zo voor de hand liggend zou je denken maar ik kaart het toch nog even extra aan. Een opgeruimd, fris huis zonder geurtjes is zeer belangrijk. Gooi de deuren open, klop alle kussens uit en ruim alle troep op. Maak de bedden op met schone frisse lakens en haal overal een fris ruikend lapje overheen. 
nr 2 Maak je huis neutraal maar pas op dat het ook weer niet te afstandelijk en kil wordt
Kijk even goed naar de voorbeeld foto’s van de verschillende interieurs. Je ziet netjes, opgeruimd maar ook sfeervol. Haal alle persoonlijke foto’s van de planken en rangschik er stijlvol een paar mooie objecten. Zie het interieur in foto 3.
nr 3Een mooie vaas met een paar takken is zeer decoratief en verzorgd 
Heb je bijvoorbeeld een groot keukeneiland zoals in het interieur bij afbeelding 4, stijl daar een paar mooie schalen en een vaas. 
nr 4De entree
De eerste indruk die de kijker krijgt bij binnenkomst is de gang. Geef dit ook aandacht. Haal alle overtollige jassen, schoenen, kinderwagens, speelgoed, hondenmand enz weg. Maak het vrij, ruim en fris. In afbeelding 2 is te zien is hoe sfeervol een entree kan zijn met een paar accessoires.
nr 5Creëer een ruimtelijk gevoel
Je hoeft niet groot te wonen om ruimte te kunnen creëren. Zorg dat er genoeg vrije ruimte is om door het huis te lopen. Misschien is het nodig om hier en daar een kastje of stoel weg te halen. Ook in het interieur van foto 1 is dat te zien. Er staat een grote tafel maar er is genoeg ruimte voelbaar. Ook hier weer een mooi detail de grote vaas op tafel met een paar takken.
Hieronder is een voorbeeld zoals het niet moet! Natuurlijk allemaal heel gezellig en warm al die kussens en schapenvachten, maar het is té persoonlijk en té vol. Less is more is hier het advies. 
Succes!

Voor meer tips en advies kijk even bij pimpelwit.nl of neem contact op via info@pimpelwit.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *