creative friend (1) Remko van der Werf

Ik wil jullie graag voorstellen aan de eerste creative friend; Remko van der Werf. Remko heeft in Groningen de studie Illustratieve Vormgeving aan de kunstacademie Minerva gevolgd. Tegenwoordig is Remko werkzaam als illustrator vanaf zijn werkplek in Amsterdam.

( illustratie uit het prentenboek ‘Feest voor Stef Stekel’ i.o.v. Boekencentrum Mozaiek)

Remko: Ik maak illustraties voor o.a (prenten)boeken, kaarten, verpakkingen, posters en artikelen. Mijn opdrachtgevers varieren van boek en kaartuitgeverijen tot aan communicatiebureaus en tijdschriften. Wat Remko zijn werk zo uniek maakt is zijn passionele kijk naar de kleine dingen om hem heen dat je terug ziet komen in bijvoorbeeld het geven van een karaktertje aan een mier (zie beeld boven). Hij werkt ook nog veel op de ambachtelijke manier wat zijn illustraties een diepere laag mee geeft.
Remko: Ik werk zowel op de traditionele pen/kwast/verf/papier manier als op de computer. Voor mij blijft illustreren iets magisch. Naar aanleiding van de opdracht doe ik onderzoek. Zo ontstaat er een beeld in mijn hoofd en ga ik schetsen totdat ik met mijn illustratie dat beeld kan weergeven op papier. Dit blijft mij iedere keer weer een enorme voldoening geven. Alles om mij heen kan me inspireren. Het gaat dan kriebelen en het proces gaat van voor af aan weer beginnen.

(affiche i.o.v. A4 communicatiebureau voor PMA Pensioenfonds)

Voor contact en nog veel meer prachtig beeldmateriaal kijk op Remko’s site www.illu.nl
(klik op het beeld om te vergroten)

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *