creative friend (3) Brigitte Bazuin

Ik wil jullie graag voorstellen aan een nieuwe creative friend: Brigitte Bazuin. Brigitte werkt als art director en grafisch vormgever. Op dit moment vormt ze, samen met nog twee art directors een maatschap. ‘Reclame mét’ is gevestigd in Wormerveer. Deze maatschap is voortgekomen uit onze ontmoeting tijdens de opleiding die wij gezamenlijk volgden: Junior Academie voor Art Direction en Reclamevormgeving, aldus Brigitte.

(Links: monoprint van blaadjes. Rechts: kleurinspiratie van ecoline)


Brigitte:
In mijn vrije tijd maak ik graag ontwerpen met organische materialen, takken, schelpen, stenen. Ook werk ik met textiel, liefst op onverwachte manieren. Ik teken, schilder, fotografeer en gebruik druktechnieken zoals monoprint, linosnede en etsen. Ik word er blij van als ik deze creaties kan gebruiken in mijn werk of om mijn vrienden en familie mee te verrassen.

Opvallend aan het werk van Brigitte is het kleurgebruik. Ze werkt veel met pure, krachtige kleuren vanuit een rustige basis.

(Links: hanger mixed media. Rechts: origami decoratie)

Brigitte: Wat mij inspireert? Van niets iets maken. Anderen met mijn werk raken. Een kampvuur op het strand, een bezoek aan een museum, een ambachtelijk produkt, de prachtige vormen en structuren uit de natuur. In alles kan ik iets moois zien. Zelfs het verval van een afgevallen tulpenblad kan mij inspireren tot het nemen van een foto.

(Links: vogelhuis ‘warm nest’ van leger dekens. Rechts: zoenvis van leger dekens)

Ik verheug me enorm op deze zomer. We zijn net verhuisd naar een huis met tuin en ik heb mezelf de schuur al toegeëigend als atelier. Eerst lekker zelf experimenteren. Daarna wil ik mijn inspiratie graag met anderen delen door creatieve workshops te geven zoals moodboards maken en monoprint producties.

Voor contact en meer informatie over het werk van Brigitte Bazuin kijk op www.reclamemet.nl

Beeld: Brigitte Bazuin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *