interieuradvies-interieurstylist-Utrecht

De nieuwe vloer én..we starten weer met de interieurstyling cursus in april

interieurstyling cursus-interieuradvies- woonkamerstylingideeen

 

Weet je nog, ergens vorig jaar… een kleine verandering in de keuken…

Interieurstyling cursus, jeey we gaan weer beginnen

Wat is het heerlijk thuiskomen in een interieur dat past als een handschoen. Ik hoop dat jij dat ook zo ervaart. Niet?! Laten we dan aan de slag gaan met jouw interieur. In april start de interieurstyling cursus, hoe maak ik een interieurontwerp. Gun jezelf dit cadeau en geniet straks ook van jouw huis. Écht, ik wil de deur niet meer uit! ;))

Het begon dus met het muurtje in de keuken

Maar toen dat muurtje zo even van hop hop weg was toen was daar mijn wens in het verlengen van het aanrechtblad. Dus er kwamen kastjes bij en een nieuw aanrechtblad. Ik wilde toch ook wel heel graag een zwarte keuken…én een zwarte kraan en die tegeltjes op de kopse kant irriteerde me en dat muurtje ook. Wat zat er eigenlijk achter dat schuine plafond?

Ladies, ik hoor jullie denken ‘kom maar door met die man…’

Een uurtje breken en daar kwam de houten trap tevoorschijn en zo ging ik maar door en mijn vriend maar klussen…Ladies, ik hoor jullie denken ‘kom maar door met die man’! 😉 Ik heb ook heel wat uurtjes lopen breken, verven en ritjes naar de vuilstort en weet je nog dat filmpje op Facebook waar ik met een mega schuurmachine in de weer was? Geen man te bekennen…Maar ik ben heel dankbaar hoor 😉

interieurstylingcursus-interieuradvies- woonkamerstylingideeen

 

Door de make-over van de keuken kwam het idee voor een kast op maat. Nou ja, ik moet eerlijk zijn, nu lijkt het of alle ideeën ter plekke tot stand kwamen maar dat kan natuurlijk niet. In de aanloop tot heb ik een interieurontwerp gemaakt en uitgewerkt in 3D dus wist precies wat en hoe. Een strakke kast met veel opbergruimte en een paar open vakken voor styling. Wauwie, wat is die kast mooi geworden. Ik ben er nog steeds helemaal weg van.

Bij ieder mooi interieur gaat een goed doordacht interieurontwerp aan vooraf

Sommigen ideeën kunnen een beetje ontstaan. Maar bij ieder mooi interieur gaat een goed doordacht interieurontwerp aan vooraf. Hier en hier heb ik je al eens meegenomen in dit proces.

Hoe maak je nu een interieurontwerp

Om een mooie balans te creëren in je interieur is het belangrijk een aantal punten op een rijtje te zetten. Denk aan:
• wat zijn je wensen,
• wat zijn de mogelijkheden,
• het budget,
• welke stijl past bij jou,
• waar voel je je fijn bij en waarom is dat nu nog niet.

Deze punten verwerk je in een moodboard. Een moodboard vertelt je alles over stijl, kleur en materialen en welke sfeer er wordt neergezet.
Met de informatie die je nu hebt ga je aan de slag. Je zoekt naar alle ingrediënten die je nodig hebt om jouw droominterieur vorm te geven. Met dit uitgewerkte plan kun je aan de slag.
Soms kan het ook verwarrend werken. Al die keuzes en mogelijkheden die er zijn. Het is dan fijn om met iemand te kunnen sparren en tips en handvatten te krijgen.

Interieurstyling cursus

In april starten we weer met de interieurstyling cursus, hoe maak ik een interieurontwerp. We werken in een groep van maximaal 8 personen en doorlopen alle punten van een ontwerp. Het fijne van een groep is dat je veel kunt leren van de vragen van anderen. Tijdens de cursus behandelen we onder andere
• verschillende stijlen,
• wat kleur kan doen in je interieur,
• het belang van goede verlichting,
• een goede indeling,
• meubels en accessoires
• styling
Kijk hier voor informatie en schrijf je snel in voor de interieurstyling cursus die van start gaat op 3 april a.s

interieurstylingcursus-interieuradvies- woonkamerstylingideeen

 

interieurstylingcursus-interieuradvies- woonkamerstylingideeen

Toen stond die mooie kast daar en in een onbewaakt ogenblik hebben we ook de laminaatvloer eruit gehaald. Onder het laminaat zat helaas een vinyl vloer uit de jaren ’80. Arghh daar ging ik op zaterdagmorgen, met 4 kids in de auto, op weg naar een verhuur bedrijf voor een betonschuurmachine. Die man keek me aan of ik niet goed was. Ik dacht wat is er nou, dat doe je toch even…hahaha…nou dat was wel een beetje anders dan ik dacht. Maar ja over sommige dingen moet je nou eenmaal niet te lang nadenken.

Die man keek me aan of ik niet goed was…

Bergen stof, hele huis onder en resultaat was matig. Voor the time being was ik prima content. Echter, iedereen die bij mij thuiskwam vroeg me steeds ‘wat ga je met de vloer doen’ ?…;)
Verschillende mogelijkheden passeerde de revue. Het beton lakken, of toch verven, of een laminaatvloer met betonlook, of visgraat, maar dan hout of pvc…Het was wel even voelen en onderzoeken.

 

interieurstylingcursus-interieuradvies- woonkamerstylingideeen

 

interieurstylingcursus-interieuradvies- woonkamerstylingideeen

 

Uiteindelijk is het verven geworden. Met Sikkens Wapex 650 heb ik de betonvloer geverfd en wat een resultaat! Het lijkt wel een gietvloer maar dan met een rauw randje. Je ziet dat ook ik stapsgewijs mijn eigen interieur aanpak. Ik ben gestart met een wensen lijst en de mogelijkheden op een rijtje zetten. Een noodboard voor de sfeer, kleur en materialen en doorloop alle stappen die horen bij het creëren van een sfeervol interieur.

Gaan we ook met jouw interieur aan de slag?

Boek HIER jouw plek voor de interieurstyling cursus

Voor een kijkje achter de schermen bij de cursus kijk even hier

 

 

 

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 antwoord
 1. Martine zegt:

  Wauw, wat is de vloer mooi geworden.
  En toch wel herkenbaar dat een interieur zich stapsgewijs vormt 🙂
  Leuke vaas ook trouwens op het gave oranje krukje.
  Mag ik vragen waar de vaas vandaan komt?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *