Dè stylingtips voor een trendy caravan

Dè stylingtips voor een trendy caravan en het afscheid van mijn buitengeluk…

Jeej! En toen was het april…en dat betekend de start van het camping seizoen. En ik geef jouw dè stylingtips voor een trendy caravan!

Heerlijk, ik kijk hier al maanden naar uit. Zodra het zonnige voorjaar in de lucht zit, begint het bij mij te kriebelen. Ik verruil de sportschool voor de sportfiets en ga al een aantal weekenden blokken in de agenda voor die heerlijke eerste weekendjes op mijn buitengeluk!

Dè stylingtips voor een trendy caravan

DE ‘LIVING’ MET KEUKEN EN EETTAFEL

Hoe maak je nou van zo’n bruine, verouderde caravan een fris zomerverblijf?

Toen ik 8 jaar geleden mijn eerste kindje kreeg dacht ik: hoe ga je nu je vakantie doorbrengen en waar? We hebben huisjes gehuurd, een stacaravan, hebben nog gedacht aan glamping stijl in Frankrijk. Maar het bleef gedoe en niet te vergeten een hele volksverhuizing met zo’n kleintje, want oh jee wat hebben die een hoop nodig… Toen mijn tweede kindje geboren werd had ik inmiddels een nieuwe hobby. Avond aan avond met de laptop op schoot fantaseren over vakantie huisjes en ik googelde me een slag in het rond. Maar dat bleek toch wat lastiger dan ik had gedacht. Ten eerste, vakantie huisjes leuke stijl was voor onze portomonee toen niet haalbaar en ten tweede waar wil je dan dat huisje…?

Verven, timmeren, zagen en bouwen. We hebben heel wat afgeklust

Op een dag zat ik op facebook toen een collega styliste haar stacaravan te koop aanbood! Die is voor mij dacht ik, even de partner zover krijgen en de deal was rond. Hoe leuk die er al van binnen uitzag, ik wilde natuurlijk wel graag mijn eigen sfeer erin brengen, dus aan de slag. We hebben heel wat geverfd en getimmerd en geklust. Buiten en binnen. Want het was een stacaravan en een toercaravan en wij als niet klussers en niet echte campeerders hadden echt geen idee. Maar door maar gewoon aan de slag te gaan is er een ‘kampement’ ontstaan met 6 ruime slaapplekken met heerlijke bedden, een veranda en een heel fijne comfortabele living.Dè stylingtips voor een trendy caravan

IN DE ZOMER VERDWIJNEN WE COMPLEET IN HET GROEN
Dè stylingtips voor een trendy caravan

DE SLAAPKAMER, LEKKER KNUS MET EEN HEERLIJK BED

Dè nieuwe vakantietrend is de glamping. Je hebt tenthuizen en chalets maar wat dacht je van een overhip gestijlde stacaravan?!

Een eigen plek is zó fijn met kleine kinderen. Behalve dat het ideaal is, je spullen in de kasten liggen, de skelters en fietsjes al klaar staan en de zwembandjes nog opgepompt liggen van de vorige zwempartij. Kun je het ook helemaal jouw plek maken. Helemaal hip tegenwoordig om een (sta)caravan te pimpen. Want wie wil er nu nog een vaste rondzit met van die nare gordijntjes en bruin gelamineerde keukenkastjes?Dè stylingtips voor een trendy caravan

 

Dè stylingtips voor een trendy caravan op een rijtje

• Maak de muren lekker fris en wit.
• Kies voor een harde vloer, geen vloerbedekking. Het geeft een ruimtelijk effect en is zeer makkelijk in onderhoud, we zijn tenslotte wel ‘op vakantie’!
• Kies voor stoer materiaal zoals chipwood materiaal. Dit kun je vinden bij de bouwmarkt in 9mm platen. Anders wordt het te zwaar.
• Maak van een leuk stofje je eigen gordijnen. Bij de stoffenhal op de Albert Cuypmarkt heb ik verschillende stoffen gekocht om gordijnen van te maken.
• Gebruik voor frisse kleuraccenten een fluoriderende kleur.
• Kies voor krukjes en bijzettafels. Die zijn niet alleen handig maar ook leuk. Je schuift ze makkelijk even bij of aan de kant en ze geven een leuke sfeer.
• Kleedjes en schapenvachtjes zijn decoratief maar ook erg prettig aan je voeten in het voorjaar. Dan kan het nog weleens vriezen ‘s nachts en is de vloer best koud…. 😉Dè stylingtips voor een trendy caravan

Natuurlijk blijft het een caravan maar ook hier kun je aandacht besteden aan styling.
• Hang een paar leuke schilderijtjes op en het ziet er meteen leuk uit.pimpelwit interieurontwerp caravan.4

Op de bank bij de eettafel passen zo 4 kindjes. De krukjes zijn leuk en handig als zitplek. Je schuift ze makkelijk onder de tafel en daarbij ook zeer functioneel voor de kindjes als krukje bij het handen wassen en tandenpoetsen. Hier is ook weer gekozen voor een extra detail met de kleur vlamrood van Stilleven.Dè stylingtips voor een trendy caravan

 

• Vervang de standaard keuken voor roestvrijstalen keukenunits en je krijg je meteen een heel andere sfeer. Leuk om wijnkisten te gebruiken als opbergmogelijkheid. Verf ze in verschillende pasteltinten.
• Voor dat glamping gevoel zet je jouw verzameling mooie borden, kopjes en glazen op een plank.Dè stylingtips voor een trendy caravan

Buiten hebben we veel aan details gedaan. De lange houten tafel met een bank en losse stoelen geven echt dat ‘ik ben in Frankrijk’ gevoel. Grote potten met buitenplanten en een hangmat hoort er natuurlijk helemaal bij. In de bomen hangen verschillende lampenkappen voor een speels effect.

Enorme waterschade en welles nietes

Maar…voor mij geen start van het nieuwe campingseizoen dit weekend…Ik heb afscheid genomen van mijn heerlijke plek, mijn buitengeluk. Deels gedwongen, deels eigen keuze.
Ten eerste besloot het beheer van de camping dat iedereen zijn tourcaravan moest verwijderen. Dat was voor ons wel een probleem, want hier slapen 3 kinderen in. (We hebben een samengesteld gezin met 4 kids) De hele winter zitten schetsen en denken hoe gaan we dit oplossen en gaan we die dure aanbouw plaatsen?

Ik vond het zó oneerlijk 

Bij een tussentijds bezoek aan de caravan bleek dat het beheer van de camping de hoofdkraan niet had dichtgedraaid en door de kou was de leiding in de caravan gesprongen. Dat water had dagen gestroomd en de hele boel stond blank. Tja en toen werd het welles nietes met het campingbeheer en ik kon voor de kosten opdraaien. Ik vond het zó oneerlijk en was er ineens zo zat van. Ik heb dagen ‘s nachts liggen piekeren en overdag naar oplossingen gezocht. Maar de lol was eraf. Ik had niet meer het enthousiasme van de begintijd met het opbouwen van dit mooie avontuur. Ik heb besloten mijn caravan weg te geven aan iemand die er wel het charmante in zag en vol energie er weer een mooie plek van gaat maken met zijn gezin. Dat was een heel fijn gevoel.

Moeilijk afscheid…

Het was een verdrietig afscheid. Maar…! Vijf jaar mooie, bijzondere, intense herinneringen met mijn gezin neem ik mee en dat neemt niemand me meer af.
Het is tijd voor nieuwe herinneringen maken. Mijn kids zijn nu 6 en 8 jaar en alles gaat een stuk makkelijker nu. Ik heb er weer helemaal zin in en we gaan gewoon lekker samen op pad, kijken wat de wereld nog meer voor mooie avonturen voor ons in petto heeft! 😉

Heb jij al vakantieplannen?

 

Fotografie : Jantien de Bood
Styling : Brechtje Troost en Marieke van Proosdij

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 antwoorden
  1. Géliene zegt:

    Aaah joh! Dat is geen leuk afscheid nemen zo… Je kon er altijd zo heerlijk over vertellen!
    Maar misschien is het nu inderdaad tijd om de vleugels uit te slaan. Veel reisplezier alvast!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *