De vakkenkast

De vakkenkast… hij blijft leuk! Je kunt er vele kanten mee op. Bijvoorbeeld een vakkenkast aan een muur boven de bank met een paar sfeervolle accessoires erin. Of bij de eettafel met een paar vaasjes en bijvoorbeeld foto’s van het gezin.

Het leuke aan een vakkenkast is dat je op één plek in huis je mooie spulletjes verzameld en tentoonsteld. Je moet keuzes maken welke accessoires en persoonlijke items je wil laten zien die voor jouw sfeervol zijn en je huis persoonlijk maken. Wanneer je door het hele huis je persoonlijke verzamelingen neerzet verdwijnt het in het geheel. De vakkenkast dient als een lijst waarbinnen je een wisselende expositie van je verzamelingen kunt maken.

pimpelwit interieurontwerp-vakkenkast.2

In mijn huis heb ik een half muurtje tussen de keuken en de woonkamer waar ik al een tijdje mee aan het stoeien ben. Je kunt er net niks mee. Ik bedacht hier een oplossing met de vakkenkast. Wat een uitkomst. De vakkenkast werkt als een roomdevider en is heel sfeervol door al de spulletjes die ik van mij en mijn kindjes erin kan zetten. Vooral die laatste komen wekelijks met van alles thuis aan knutsels en projectjes. Extra leuk voor ze om dit een podium te geven in de vakkenkast.

pimpelwit interieurontwerp-vakkenkast

De opening boven het muurtje blijft door de vakkenkast toch luchtig en open.

pimpelwit interieurontwerp-vakkenkast.10

Wisselende expositie van knutsels en projectjes van de kinderen aangevuld met mijn plantenproject.

pimpelwit interieurontwerp-vakkenkast.9

De insecten gegoten in glas geven een mooi effect met het licht dat erdoor valt. Ik ben ook dol op vaasjes, daar heb ik er heel veel van in allerlei soorten en maten. De vakkenkast wordt daarom regelmatig opnieuw ingericht met mijn verzamelingen in de sfeer die op dat moment goed in het huis past. Zo wordt mijn interieur nooit saai en blijft het in beweging. Deze hangplant maakt het totaalbeeld helemaal af.

Stylingtip : Denk ook eens aan de vakkenkast als roomdevider. Plaats er meerdere op elkaar en je hebt een leuke wand met verschillende vakken. Kies een paar mooie accessoires uit en laat ook verschillende vakken leeg voor een open en luchtig effect.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *