Een fijne indeling van je huis

Een fijne indeling van je huis, hoe doe je dat nou?
In het make-over project van mijn huis ben ik verder gegaan met de layout van mijn woning. Bij een interieurontwerp is het belangrijk om eerst je wensen duidelijk op een rijtje te hebben. Naar aanleiding daarvan ga je nadenken over welke sfeer en stijl het beste bij jou en je gezin past. Denk ook na over de vraag: hoe gebruiken wij de ruimte als bewoners. Bijvoorbeeld:
• kijken jullie veel films,
• heb je vaak vrienden over de vloer?
• gaan jullie dan op de bank zitten of aan de eettafel?
• lees je vaak een boek op de bank? enz.
Met deze gegevens kun je dan rekening houden met wat voor jullie de beste opstelling is van de meubels in jullie woning.

Pimpelwit interieurontwerp huis make-over-interieur-flos-hay-industrieel-muuto

Ik ben gestart met een plattegrond van mijn woning. Deze was leeg en ben ik stap voor stap gaan invullen. Hierbij heb ik een aantal nieuwe meubels toegevoegd en een aantal herbruikt. Zoals de eettafel met stoelen en bank. Hier ben ik nog steeds heel blij mee.

Pimpelwit interieurontwerp huis make-over-interieur-flos-hay-industrieel-muuto-underlayment

 

Er is veel nieuwe verlichting in het interieurontwerp gekozen. Dit was echt een puntje van aandacht. Door de interieurontwerpen die ik voor klanten maak kom ik veel in winkels van het midden en hoger segment. Ik raak altijd enorm geinspireerd door al het moois wat ik zie voor mijn eigen woning. Ik was bijvoorbeeld op slag verliefd op de lamp AIM van Flos. Die heb ik nu gesitueerd boven de eettafel en staat bovenaan mijn wensenlijst! Een bank is ook een onderwerp wat al een tijdje aan de gang is. Wat is nu de perfecte bank? Dit is zo persoonlijk. Houd je van een stevige, actieve zit of ben je een loungetype? Ik ben geen loungetype maar wil ook geen stevige bank. Ik vind het fijn wanneer de achterkant van de bank niet te laag is maar wil ook graag een mooi ontwerp…Een paar favoriete modellen voor mij zijn van Linteloo de Recess of Southampton, of de Mags van Hay of de Nolan van Fest in een prachtige stof van Kvadrat of….Owh, zoveel moois om uit te kiezen! In de tekening heb ik de Mags van Hay ingetekend.

Pimpelwit interieurontwerp huis make-over-interieur-flos-hay-industrieel-muuto-schoolstoel-zuiver

 

 

 

 

Pimpelwit interieurontwerp huis make-over-interieur-flos-hay-industrieel-muuto-planten
Ben jij ook aan verandering in huis toe? Volgende keer laat ik je weer wat meer zien van het proces van een interieurontwerp.

In april geef ik ook weer een 2-daagse cursus Interieurstyling : Hoe maak ik een interieurontwerp. Kijk voor informatie en inschrijving even hier.

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Maar bij ieder mooi interieur gaat een goed doordacht interieurontwerp aan vooraf. Hier en hier heb ik je al eens meegenomen in dit […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *