Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

De kleur van het jaar 2018 : Heart Wood

 

Kleur is leven

Dit artikel gaat over kleur. Want wat zou een leven zijn zónder kleur? En zo denken ze er bij Flexa ook over. Ieder jaar wordt er door een team van specialisten van over de hele wereld onderzoek gedaan naar de thema’s in de wereld. De volgende stap is dat er een specifieke kleur wordt gekozen die de heersende thema’s in kleur vertaald naar thuis.

 

De kleur van het jaar 2018 : Heart Wood

pimpelwit-kleuradvies-flexanl-heartwood-interieurstyling

 

Heart Wood is een mooie vergrijsde volwassen roze die zich zeer gemakkelijk laat combineren. Het geeft een warme toon aan zachte vriendelijke naturel tinten. Zet dé Kleur van het Jaar naast een zeegroen of een koele blauwtint en je creëert een nonchalante stijl. De kleur staat niet op zich, maar komt met een heel palet aan kleur- en combinatiesuggesties.
Een aantal kleurentesters uit het kleurenpalet heb ik gebruikt om mooie combinaties passend in mijn interieur uit te proberen.

 

Verfuitdaging

Zoals je wellicht weet heb ik een mooie samenwerking met Flexa als interieur blogger. Dit jaar zijn de bloggers gevraagd elkaar uit de dagen in een challenge. Yzette van de blog Soyz heeft mij gevraagd hoe ik de kleur van het jaar zou toepassen in mijn huis. Super leuk en ik ben enthousiast met deze verfuitdaging aan de slag gegaan.

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Na het testen van de kleuren heb ik de visualizer app van Flexa gebruikt om een idee te krijgen.

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Het stappenplan

Mijn slaapkamer was wel toe aan een goede make-over en dit is de ruimte geworden waar ik aan de slag ben gegaan met Heart Wood. Het plan was een gedeelte van de muur te verven. Ik heb eerst het vlak met tape afgeplakt. Let hierbij op dat je echt goede tape gebruikt om te voorkomen dat je stukken muur mee trekt bij het verwijderen. De randen heb ik eerst aangezet met een kleine roller. Vervolgens heb ik met een grote muurroller het vlak verder geverfd. Je ziet dat ik in eerste instantie het idee had om het hoekje om te gaan. Maar dit pakte toch anders uit dan ik dacht. Ik wilde geborgenheid voelen maar het effect gaf meer een opgesloten gevoel. Toen maar besloten om het weer wit te verven. Ik heb ervoor gekozen om niet de hele muur te verven maar een breed vlak. Zo maak je opties de ruimte breder.

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Naast het bed is deze hoge kruk ideaal als ‘nachtkastje’ en die was ook wel toe aan een opknapbeurt. Om de basiskleur in de slaapkamer extra te benadrukken is de kruk ook in Heart Wood geverfd met zijdeglans lak.

 

Kleur is beleving

Een goede kleur op de muur kan veel doen in je interieur. Kleur is beleving. Je kunt er verschillende sfeertjes mee creëren, denk aan
• warm
• gezellig
• behaaglijk
• fris en vrolijk

Om je mee te nemen in al deze mogelijkheden heb ik op twee verschillende manieren de slaapkamer een andere sfeer gegeven. Ik ben heel benieuwd welke stijl jouw favoriet is?

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Bij de eerste stijl heb ik gekozen voor een warme rustige sfeer. Door de verschillende dessins in het beddengoed en de kussens, creëer je gelaagdheid waardoor het niet saai wordt maar een warme luxe uitstraling krijgt.

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Veel mensen houden van rust op de slaapkamer. Door te kiezen voor een kleur op één muur geef  je de ruimte toch meer warmte en sfeer zonder dat het druk en chaotisch wordt.

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Kleur is emotie

Ik benoemde het al eerder, kleur is beleving. Kleur is ook emotie. Groen is rustgevend, oranje een actieve kleur, paars staat voor creativiteit en zo hebben vele primaire en secundaire kleuren een betekenis. Ze geven een gevoel, een emotie. Heb je dat weleens zo ervaren? Je stapt een ruimte binnen en je voelt meteen dit is prettig of dit is niet prettig. Dit heeft veelal met kleurgebruik in de ruimte te maken.

In het tweede voorbeeld is met de styling van de slaapkamer het tegenovergestelde gedaan.

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Mooi om te zien hoe veelzijdig de kleur Heart Wood is hè?!
Er is hier gekozen voor een levendige touch. Frisse kleuren gecombineerd met verschillende dessins.

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Én daar is de kruk! 🙂 Die paste mooi bij deze styling.

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Het leven gaat steeds sneller. Je kent het wel druk, druk. Vaak een race tegen de klok. Gezin, werk, sociaal leven. Dan wil je thuiskomen in een fijn huis waar je wordt omarmt en je je prettig voelt. Dat is voor iedereen anders. De één houdt van warm en rust zoals in het eerste kleurvoorbeeld en de ander voelt zich prettig bij een huis met wat meer twist.

 

En nu?

Hoe ga je nu te werk. Het is belangrijk om te voelen en ervaren wat voor jou van waarde is, waar vind jij je rust en in welke sfeer voel jij je prettig. Laat je inspireren door alles om je heen en creëer dit in je huis.  In het veelzijdige kleurenpalet van Heart Wood zitten vele mooie tinten om het bij jou ‘thuis’ te maken!

Ik hoop dat ik je veel inspiratie heb gegeven voor kleur in huis. Ik geef de challenge door aan Lisette van de blog Kleine Rotterdammer! Heel benieuwd hoe jij de kleur van het jaar 2018 in jouw huis gaat toepassen!

Pimpelwit-Flexanl-kleuradvies-interieuradvies-verfuitdaging-heartwood

 

Deze blog is een samenwerking met Flexa.
Een review schrijven over interieurproducten en merken, die passen in de stijl van Pimpelwit Styling, vind ik heel leuk om te doen. Met een persoonlijke styling en professionele fotografie in een huiselijke omgeving, komt het product goed tot zijn recht en zal tot de verbeelding spreken.
Ook samenwerken? Ik hoor het graag! Groeten Marieke

 

 

 

 

 

 

49 antwoorden
 1. Cisca zegt:

  Gelijk was ik verliefd op de kleur van het jaar 2018 van Flexa, Heart Wood. Heb de afgelopen weken in mijn hoofd al bedacht om ook de wand achter ons bed van deze kleur te voorzien. Alleen gedacht, want nog niet mijn man durven te vertellen dat ik een wand roze wilde maken. Maar ik ben overstag, met name na de eerste metamorfose. Wat een heerlijke ruimte en met de winter in aantocht een fijne cocon om in te verblijven. Nu eerst op zoek naar manlief…

  Beantwoorden
 2. Marjolein zegt:

  Ik vind de tweede style fantastisch omdat hij net een beetje anders is. Ik hou wel van een beetje gekkigheid in de ruimte. Daar wordt hij spannender en levendiger van

  Beantwoorden
 3. Susanne zegt:

  Een perfecte kleur! En in combinatie met frisse andere kleuren lijkt de kleur nog perfecter. Niet te aanwezig maar trekt toch de aandacht en maakt de ruimte levendiger. Mijn voorkeur is dus de 2e variant van je slaapkamer.

  Beantwoorden
 4. Karlijn zegt:

  Prachtige kleur! In de tweede stijl foto’s vind ik de kleur nog mooier uitkomen door de frisse knalkleuren. Zo zou ik de kleur thuis ook gebruiken!! Mooi!!!

  Beantwoorden
 5. Sandra zegt:

  Oef…. kiezen….. dat is moeilijk! Beide stijlen spreken mij erg aan. Wanneer ik echt moet kiezen, zeg ik nummer 2. Net wat anders, net wat gekker en hier zie je de veelzijdigheid van de kleur goed terug. Na een muur roze in de woonkamer, wil ik deze kleur ook wel eens proberen in een andere ruimte. Ik denk aan onze werk/chillzolder. NICE!!!

  Beantwoorden
 6. Saskia zegt:

  De tweede styling is helemaal mijn ding: fris maar heerlijk warm! Heartwood zou ook perfect in onze slaapkamer passen! Wat een toffe kleur. Ik doe dan ook heel graag mee met de winactie!

  Beantwoorden
 7. Ineke zegt:

  De tweede stijl vindt ik het leukst!
  Lekker fris, die kleurtjes zo bij elkaar. Ik wordt er erg vrolijk van! De kleur van 2018 is een mooie basiskleur, die zoals jij ze toegepast hebt, goed te combineren is met verschillende stijlen. Heel gaaf!

  Beantwoorden
 8. Yvette zegt:

  De 2e ?! Echt prachtig, ik hou ontzettend van kleur. Maar dit is op zo’n stijlvolle manier gedaan! Geweldig! Rustig, maar toch speels en kleurrijk.

  Beantwoorden
 9. Mayke zegt:

  Wat een prachtige kleur, heart wood! Op de tweede foto vind ik m het mooiste toegepast, maar dat is echt persoonlijk want ik ben niet zo van het nette en hou wel van leuke gekke eyecatchters!!

  Beantwoorden
 10. Gianfranco zegt:

  Love the color palette. I’m from mediterrain culture, but it’s fresh and very cool approach . Obviously love the “Kleur is emotie” approach, love che orange pillow and the cool bird in the stool . It’s spring every day ! _ My style it’ with big contrast and more fresh combination m a bit of classic with a twist /I really love your interior .

  Beantwoorden
 11. Madelon Bos zegt:

  Ik ga voor de kleurige versie. Ik probeer dat in mijn huis ook. Rust en kleur met elkaar combineren. Ik denk dat ik heart wood dan ook graag in de woonkamer wil gaan gebruiken. Tot nu toe zijn alle muren wit. Best wel spannend dus…

  Beantwoorden
 12. Teuny Broere zegt:

  Wat is het een gave kleur! Net als vele anderen was ik ook op slag verliefd op deze kleur. Heerlijk te combineren met zoveel kleuren. Ik begin zelfs zwaar te twijfelen of ik in mijn eigen woonkamer ook niet een muur zal voorzien in Heartwood. Als ik die pot verf win gaat het zeker gebeuren!

  Beantwoorden
 13. Heleen STUDIOVANDD zegt:

  De tweede slaapkamer is gááf!! Ik zou t wel aandurven de lange wand in onze woonkamer ermee te transformeren… Zou 5 liter dan genoeg zijn? Lijkt precies op de tint van onze bank; ton sur ton… Love it! ? I’m in! ?? Liefs Heleen @STUDIOVANDD

  Beantwoorden
 14. Karin zegt:

  De tweede stijl is mijn stijl! En in mijn slaapkamer ben ik nog aan het zoeken! Dus dat zou heel mooi uitkomen. Dezelfde warme kleur in mijn koude, kille kamer. Ik ga duimen!

  Beantwoorden
 15. Marieke zegt:

  Wat heb je dat mooi gedaan. En als je me een beetje kent, snap je dat mijn voorkeur gaat naar de tweede. Ik zie hem hier in het huis het liefst op de wand achter onze petrol bank. Denk dat dat een geweldige combi is.

  Beantwoorden
 16. Sabrina zegt:

  De eerste stijl vind ik prachtig en dit is ook echt mijn stijl.
  In ons nieuwe huis zou ik deze kleur ook graag in de slaapkamer willen. En door deze foto’s zie ik ook dat hij prachtig bij onze smaak past! Dankjewel!

  Beantwoorden
 17. Sanne Horlings zegt:

  Welke stijl ik het leukste vind? Dat is de kleurrijke engerieke stijl.

  Ik zelf zou hem basic scandinavisch stijlen in een ton sour ton kleurenpalet, omdat dat meer bij mij past.

  Nu afwachten of dat ik deze mooie warme heartwood kleur mag winnen en kan toepassen in het interieur.

  Liefs Sanne.

  Beantwoorden
 18. Jackie nachtegaal zegt:

  Stijl 1 vind ik mooier , Rust daar hou ik van.. nu is de slaapkamer hard toe en is het rommelig merk dat het onrust geeft dus ik ga zeker voor stijl 1 prachtige kleur

  Beantwoorden
 19. Sharon Yana zegt:

  Leuke Blog!!
  Heart Wood is een prachtige kleur en wat gaaf om te zien hoe in de verschillende settings deze kleur heel anders uitkomt.
  De eerste setting is mijn favoriet.
  Daarin komt de warmte van Heart Wood goed naar boven en het heeft een heerlijk rustgevend effect op mij.
  Perfect om na een drukke dag helemaal tot rust te komen.
  Love it!!

  Beantwoorden
 20. Inge zegt:

  Ik ga voor de 2e styling, prachtig! Ik ben druk ideeën op aan het doen voor ons nieuwe huis en dit geeft een boel inspiratie! Ik wist het eerst niet zo met deze kleur, maar ik bem helemaal om, ik wil m! ?

  Beantwoorden
 21. Hailey Ilani Jay zegt:

  Ik ga voor style 1 (maar dan met het opgepimpte krukje van style 2?)

  De muur van style 2 oogt slordig naar mijn mening. Dan zou ik eerder kiezen voor een lijst gemaakt van mandala ofzo.

  Maar wauw…..tof dat he dat nag weggeven??

  Ik ben zo benieuwd naar de kleur!!!!

  Beantwoorden
 22. Sandra Hugtenburg zegt:

  Wauw wat zou ik graag Early Dew achter mijn bed vervangen door Heartwood ♡. Ik vind styling één fijn en rustig, maar dat heb ik nu ook al. Styling twee vind ik heel verrassend en laat de kleur zo mooi uitkomen. Heel mooi gedaan!! Groetjes Sandra

  Beantwoorden
 23. Mirjam Gesink zegt:

  Verliefd op deze kleur! Ik ga voor style 1; mooi gedaan! ??
  Wil graag een luxe hotelkamersfeer in m’n slaapkamer creëren. De kleur Heartwood past hier perfect bij; rust, zen, warm en stijlvol.

  Beantwoorden
 24. Sophie Bus zegt:

  Oh wauw, wat een mooie kleur! Ik ga absoluut voor stijl 1, lekker rustig en toch sfeervol voor de slaapkamer.

  Denim drift, kleur van 2017 komt eind deze maand op de muur van het nieuwe washok. Ik ben nu al verkocht door Heartwood dus die wil ik absoluut op de muur in de woonkamer als die klaar is!

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *