nieuw hollands

Het is januari…brrr…regen, grijs, ongezellig. Altijd weer even doorbijten in deze maand. De positieve kant is dat je aan het begin staat van het jaar. Vol verwachting. Het kan nog alle kanten op. Ik heb al een paar hele leuke contacten gehad met inspirerende, creatieve mensen met wie ik dit jaar misschien een project aan ga. Spannend, ik heb er veel zin in maar hou het nog even geheim.. 
Het is nu ook de tijd om eindelijk eens de zolder op te ruimen. Ik ben erg chaotisch als het om thuis aankomt. Ik beland van het ene project in het ander. Mijn vriend kan ‘s avonds precies het spoor volgen van het opruimen en uitzoeken van 10 jaargangen woonbladen tot aan het opruimen van de kledingkast tot aan de zolder herinrichten…Dit is echt een overblijfsel van zwanger zijn (hoe lang kan ik me hier nog achter verschuilen ;)), ik ben namelijk altijd enorm gestructureerd. Tussen deze chaos door, n.a.v dozen foto’s uitzoeken.. besloot ik ook mijn werk fotoarchief eens door te nemen. Ik kwam deze productie tegen. Helaas nooit verkocht, maar wel erg leuk.
LINKS: retro behang dat ik heb gezeefdrukt met een zelf ontworpen illustratie. RECHTS: een van mijn pimpelwit kussens in combinatie met een mooie styling van design en retro.

VLNR: Papieren servetten geborduurd met een kruissteek. Die oranje jas van mij doet het nog steeds goed, hier in combinatie met een ketting van delfsblauwe beeldjes. Design mokjes met afdruk van speculaas in combinatie met achterkant van een van mijn pimpelwit kussens. Detail van een pimpelwit kussen.

Zelfmaaktip: Geborduurde servetten; Je gebruikt papieren servetten waar je met een kruissteek een motief op borduurd, snel en leuk effect voor de ontbijttafel.
Behang bedrukken; Zoek een leuk behang en ontwerp een eigen illustratie of neem iets over uit een blad. Bijvoorbeeld een vogel of een hertje. Tip: zeefdrukken is een hoop gedoe, je kunt ook de afbeelding uitsnijden uit karton en dan tamponneren met verf. Heel leuk bijvoorbeeld voor de kinderkamer.

PRODUCTIE: YVONNE BAKKER
STYLING: YVONNE BAKKER EN MARIEKE VAN PROOSDIJ
FOTOGRAFIE: JOHN DUMMER

3 antwoorden
  1. Laura zegt:

    Wat een leuke styling. Jammer dat ie niet in de bladen heeft gestaan. Volgens de 'feng shui' staat de zolder overigens voor toekomst & toekomstplannen (ben net bezig met een artikel over het onderwerp). Als je 'm leeg ruimt, creeer je nieuwe mogelijkheden… Dat zijn vast je nieuwe projecten 😉

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *