The London Design Festival 2016

The London Design Festival 2016.

Daar gingen we…met Britisch Airways op weg naar Londen voor de design week. Heerlijk om daar weer te zijn. Voor mij was het alweer even geleden. Zoals je wellicht weet bezoek ik geregeld bijzondere design events zoals Maison et Objet in Parijs en Salone del Mobile in Milaan en deze keer mocht ik voor ShowHome naar Londen.
Er was zo enorm veel te zien dat we een keuze hebben moeten maken, want oi oi wat is Londen groot. We hebben de voetstap app later nog even bekeken en zagen dat we gemiddeld per dag 13 kilometer gelopen hebben, nog niet te spreken over de afstanden met de tube…
Met een dikke festivalgids onder de arm en de camera in de aanslag gingen we op pad. Zowel binnen was er veel te zien in verschillende expo hallen en ook buiten, in wijken die waren ondergebracht in verschillende design districten met een eigen thema, was veel te beleven.
Wat ik zo leuk vind aan Londen is dat het zo’n andere uitstraling en sfeer heeft die niet te vergelijken is met een andere stad. Het is enerzijds rauw en industrieel en anderzijds heel lieflijk met nog echt van die engelse straatjes en overal markten met vintage en brocante. Je hoeft je er geen minuut te vervelen en voor ieder is er wat te beleven.

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-3a

We zijn bij veel bijzondere hotspots binnen geweest. Wij vonden in deze koffietent het zwart/wit interieur erg stoer met die grote glazen pui. Ook de verlichting had een grote rol in de totale uitstraling.

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-3b

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-3c

Het viel ons op dat er veel combinaties werden gemaakt van sober met kleurrijke accenten.

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-6

Verlichting speelt ook steeds meer een belangrijke rol in het interieur. Het is niet alleen meer licht maar ook echt een accessoire geworden die een duidelijk toon kan zetten in een stijl.

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-2e

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-2f

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-2d

Naast veel design kwamen we ook veel leuke plekken tegen zoals deze. Lekker kleurrijk met veel planten. De plantentrend is in londen ook duidelijk overal aanwezig in de styling en aankleding van winkels en horeca. Deze plek was naast een fijne lunchtent ook een winkel. Van vintage tot planten was er te vinden en te koop.

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-1b

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-1

Ook het beton kwam veel terug. Hele wanden van betonplaat of zoals deze toiletrolhouder, we waren meteen verliefd! Zo’n leuke toiletrolhouder hadden we nog niet gezien. Ook barkrukken en lampen in vele vormen van het materiaal beton.

pimpelwit-interieurontwerp-ldf2016-4b

pimpelwit-interieurontwerp-ldf2016-4d

 

Londen is groot en heel druk. Wanneer je van A naar B moet ben je snel een uur onderweg. Niet zo gek dat de fiets een steeds zichtbaarder transportmiddel op de weg wordt. Tijdens ons ontbijt hebben we met plezier gekeken naar iedereen die voorbij kwam met fiets. Van hipster met baard tot keurig in pak van jong tot oud en allemaal hippe fietsjes. Niet gek dat deze fietswinkel als hotspot was opgenomen bij het Design Festival. Bij een fietsenwinkel heb je toch snel een ander beeld voor ogen, toch?

pimpelwit-interieurontwerp-ldf16-5

We vonden het leuk om een impressie te geven van leuke hotspots op straat en mooie design ontdekkingen bij de shows op lokatie. Wil jij nou zelf ook een keer naar Londen voor het design festival, zoek van te voren heel goed uit wat waar is en wanneer. Londen is zo groot en er is zoveel te zien dat je echt een route moet plannen. Een absolute aanrader!

 

1 antwoord
  1. Maickel - Woonwinkel Leiden zegt:

    Ik wil graag beginnen met een compliment, wat een prachtige foto’s! Ik ben persoonlijk een fan van de industriële stijl van de eerste foto’s. De laatste tijd kom je steeds vaker een mooie inrichting tegen waarbij gebruik wordt gemaakt van de robuuste industriële lampen, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een grote houten eettafel.

    Groet,

    Maickel

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *