TV meubel annex werkruimte

TV meubel annex werkruimte. Één meubel waar een tv en een werkplek in zijn verwerkt.

Ik kreeg de vraag van een vlot, jong stel uit Utrecht, zo midden dertig, om eens langs te komen in hun appartement. Dit appartement is gesitueerd in een voormalig schoolgebouw. Prachtige hoge raampartijen, hoge plafonds en ruime vertrekken. En dat was precies waar de schoen wringt. De ruimte was meteen een wauw factor maar hoe breng je hier nu warmte, knusse plekken en gezelligheid in. We zijn rond de tafel gaan zitten en middels een gesprek dat ik altijd heb met de bewoners over de wensen, de smaak, het gebruik van de ruimte en de do’s and dont’s werd mij duidelijk wat ik voor ze kon betekenen en ben enthousiast aan de slag gegaan met een ontwerp.

In drie blogs laat ik zien welke ontwerpkeuzes ik heb gemaakt, waarom en het effect hiervan in de ruimte. Vandaag deel 1: hier laat ik je zien welke oplossing ik heb bedacht en uitgewerkt voor een TV meubel annex werkplek. Die laatste was ook een wens om daar iets voor te bedenken in de woonkamer.

Ten eerste heb ik het hele verhaal in een moodboard uitgewerkt. Je voelt meteen de sfeer de kleuren en materialen komen al duidelijk naar voren.

pimpelwit_interieurontwerp_woning_utrecht-1a_

Belangrijk in een grote ruimte is om een goede indeling te maken. Waar komt het zit gedeelte, het eetgedeelte en de werkplek. Het was best een puzzel om een goede balans te vinden tussen de drie hoofdplekken. Dit kwam voornamelijk door de deur midden op een grote wand en de twee doorgangen naar de gang en de keuken.

pimpelwit_interieurontwerp_woning_utrecht-1b_

 

In 3d kun je goed zien welke kant we opgaan in het ontwerp. Ik heb hier het TV en werkmeubel ingetekend. Dit meubelstuk heeft een dubbele functie in gebruik maar geeft de ruimte ook meteen een knusser gevoel. Je deelt de ruimte nu duidelijk op in verschillende functies.

pimpelwit_interieurontwerp_woning_utrecht-1c_

In het eindresultaat is duidelijk te zien dat het TV en werkmeubel goed zijn werk doet. Het zitgedeelte is een knusse ruimte geworden. Je kunt er lekker TV kijken maar ook met vrienden en familie gezellig zitten zonder dat iedereen rond de TV zit die als middelpunt gesitueerd staat. De focus ligt nu op de mooie raampartijen en het stadse uitzicht.

pimpelwit_interieurontwerp_woning_utrecht-20_
Aan de andere kant van het meubel is de werkplek. Goed ruim en prettig bij het raam en zo gesitueerd dat je wel je spullen kunt laten liggen zonder dat dat storend werkt voor de omgeving. Er is ook een grote opbergruimte gecreeërd middels de wandkast.

pimpelwit_interieurontwerp_woning_utrecht-4_

Doordat er een meubelobject in de ruimte staat zijn er ook ‘muurtjes’ bij gekomen waar je iets leuks met styling kunt doen. Je ziet hoe sfeervol planten en vazen zijn op een mooi bijzettafeltje.

pimpelwit_interieurontwerp_woning_utrecht-3_

Bovenop de kast is extra rekening gehouden in het ontwerp met een breder deel zodat je daar een mooie grote vaas, of een plant en wat styling kunt plaatsen. Dit doorbreekt de hoogte en brengt meer gezelligheid in de ruimte.

pimpelwit_interieurontwerp_woning_utrecht-2_

Inmiddels is er een derde gezinslid bij 😉

pimpelwit_interieurontwerp_woning_utrecht-1_

Woensdag vertel ik je meer over de keuzes voor kleur in dit ontwerp.

Groetjes marieke

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *