Verlichting

Verlichting in huis lijkt soms een ondergeschoven kindje in het totaalplan van een woning. Maar er zijn zoveel soorten en maten verlichting met verschillende functies en uitstraling. Je hebt up light, down light, basis verlichting, sfeerverlichting. Dit kun je bereiken met wandarmaturen, inbouwspots, of vind jij een stoere opbouwspot juist leuk? Sfeerverlichting met fraai design of juist een vintage lamp. Je hebt een tafellamp, licht om bij te kunnen lezen (functioneel), allerlei soorten staande lampen en ga zo maar door.

De juiste verlichting kan een wereld van verschil maken voor de sfeer in jouw woning. Zoek naar de juiste lamp. Wat komt er boven de eettafel? Heb je een mooi uitzicht naar buiten dan kies je er niet meteen voor om dit uitzicht weg te halen. Je kunt hier denken aan twee of drie kleinere lampen inplaats van bijvoorbeeld een grote, donkere, industriële lamp. Met een dimmer kun je de sterkte van het licht regelen en kiezen voor basis of sfeervolle verlichting.

pimpelwit interieurontwerp lamp.4

Voor een sfeervol hoekje kun je kijken naar een armatuur dat ook meteen een leuke vorm heeft als object, zoals in dit voorbeeld. (lamp: diy met strijkijzersnoer).

pimpelwit interieurontwerp lamp.2

Wanneer je een lange tafel hebt leent zich dat bij uitstek om daar een deel van te gebruiken voor leuke aankleding met je mooie tijdschriften, een vaasje, de koektrommel en natuurlijk een bijzondere tafellamp. (lamp: Karwei )

pimpelwit interieurontwerp lamp.1

De plek boven op de kast kun je gebruiken om je verzameling glaswerk te etaleren. Een sfeerlamp geeft dan net even dat extra mee. (lamp: Van Tjalle en Jasper)

pimpelwit interieurontwerp lamp.3

Hoe is het met de verlichting in jouw huis? Heb je teveel of te weinig verlichting? Hoe is de balans tussen de basis en de sfeerverlichting? Heeft de verlichting de juiste functie op de juiste plek? Kijk eens opnieuw rond in je woning, misschien kun je wel wat aanpassingen aanbrengen die net even wat prettiger zijn. (lamp: Neef Louis)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *