interieuradvies- interieurstyling-utrecht

Een gallery wall is het puntje op de i in je interieur. Hoe? Ik geef je tips!

Een gallery wall, ook wel art wall genoemd, is een echte sfeermaker en eyecatcher. Ik geef je tips hoe jij óók een gallery wall kan creëren bij jou thuis.

 

Jeey we mogen weer moois aan de muur hangen

Posters en kunst zijn hot. Je ziet het vast al vaak voorbijkomen, muren vol met posterkunst, quotes, modellen in blow-up, bladeren en palmen and so on. Ik word er helemaal blij van. Je kunt op een vrij eenvoudige manier makkelijk even een sfeertje bouwen met zwart/wit of kleurrijke afbeeldingen.
Zelf had ik wel behoefte aan meer kleur en een beetje stoer. Bij mij wordt het snel te vrouwelijk in sfeer omdat ik wel van de truttige oude bordjes ben en van gebloemde kussentjes houd;) Er moet er dus wel contrast zijn met een tegenhanger de andere kant op.
Ik was al een tijd opzoek naar mooie afbeeldingen en op het internet heb je vele aanbieders met uitgebreide collecties dat ik daar een paar gave posters heb besteld. Ik heb niet gekozen om ze op te hangen maar om ze op een plank te zetten. Zo wordt het collage-achtig en speels. Ik wissel regelmatig van alles in mijn interieur dus ook mijn gallery wall.

 

Ophangen en neerzetten

Het leuke is wanneer je een flinke verzameling hebt dat je door het hele huis wel een paar plekken kunt uitkiezen die geschikt zijn voor een beetje kunst. Wanneer je grote afbeeldingen hebt kun je deze ook in de lijst op de grond zetten.

 

Change your thoughts…

Wanneer je helemaal van de quotes bent is een wand vol met zwart/wit quote echt iets voor jou. Er zijn veel mooie teksten die je persoonlijk kunnen aanspreken en het geeft een groots effect. Je vindt bijvoorbeeld bij Desenio en vele leuke voorbeelden waar je een mooie verzameling kunt samenstellen.

‘Change your thoughts…’ vind ik zo’n mooie en inspirerende quote dat die mee verhuisd door het hele huis. Hij staat nu op de plank in mijn slaapkamer. Wanneer ik ‘s morgens mijn ogen open doe is dit én de foto van mijn kindjes het eerste wat ik zie. Heerlijk toch. Dat wordt zeker een goede dag 😉

Styling tip : Heb jij ook een platte tv op je slaapkamer? Zet hem op een plank omringd door foto’s en kunst en hij gaat op in het geheel. Wel de gemakken maar niet dat lelijke apparaat zo into your face.

 

 

Letters

Letters zijn heel illustratief en helemaal lekker groot zo nonchalant op de vloer.
Je kunt kiezen om verschillende grote en kleine afbeeldingen met elkaar af te wisselen. De lijsten kun je bijvoorbeeld allemaal zwart of allemaal hout doen voor een rustig effect. Wil je het wat speelser kies je er voor de lijsten af te wisselen met zwart en hout

 

 

De gallery wall 

De gallery wall, wat een prachtige aanvulling op mijn interieur is het geworden. Mooi in balans, kleur, zwart/wit, speels met een quote en een afwisseling in de lijsten. Ik heb gekeken naar contrasten. Bij de ene afbeelding past hout mooier om het iets zachter te maken en bij de ander geeft een zwarte lijst juist dat extra accent.

 

 

 

Ga jij ook een gallery wall maken bij jou thuis? Ik ben heel benieuwd. Heb je vragen schrijf ze onder de blog, ik hoor ze graag!

Voor meer ideeën en afbeeldingen kijk ook eens bij Junique en ViaMartine. 

 

Wil jij ook de puntjes op de i in jouw interieur? Hulp nodig bij de finishing touch? Kleur, styling en een goede lay-out maken dat jouw interieur fijn voelt, persoonlijk is en in balans.

Ik kan jou daarbij helpen. Kijk voor informatie even hier 

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *