interieurstyling-interieuradvies-utrecht-houten

Een nieuwe bank. Voor welke bank kies jij? Én gratis interieuradvies!

Een nieuwe bank gaat niet over één nacht ijs.

 

interieurstyling-interieuradvies-utrecht-houten

 

Welke bank kan de uitdaging aan?

Herken je dat? Ik was zó toe aan een nieuwe bank…Al best wel een tijd liep ik te mopperen, want ik wilde een nieuwe bank…maar welke?! Welke bank is stijlvol én comfortabel én ben ik niet over een maand op uit gekeken? Help…dat was een aardige klus, al zeg ik het zelf.
Als ik voor klanten een ontwerp maak weet ik vrij snel welke bank mooi past in het geheel maar voor mijn interieur is dat toch wat lastiger. Ik gooi geregeld de boel om, verander de lay-out of pas het kleurenpalet aan. Welke bank kan deze uitdaging aan en blijft staan als een huis…? Dat was het lastige gedeelte.
Het leuke gedeelte is dat ik altijd en overal naar banken kijk. Naar de kleur en de vorm en de uitstraling. Ik wist inmiddels dat een te grote bank niet goed bij mij past. Wanneer zit je nou met zes mensen op een bank, dat komt zo weinig voor bij mij. En voor mezelf en met zijn drieën vond ik mijn huidige bank te groot. Aan de ene kant had ik een heerlijke plofbank van 2.60 m maar aan de andere kant zat ik wel erg ruim ‘s avonds in mijn eentje 😉 En een bijkomstig nadeel ik kon nergens mijn glas thee neerzetten. De bijzettafeltjes hoopten zich inmiddels op. Handig was het niet en het werd er erg rommelig van.

 

interieurstyling-interieuradvies-utrecht-houten

 

Welke vorm bank

Het is ook wel goed kijken naar je omgeving. Welke bank past goed bij jouw interieur en lay-out van het huis? Heb je een grote woning en zet je daar makkelijk een 4-persoonsbank neer? Of houd jij wel van hangen en spreekt een hoekbank of een bank met chaise longue jou het meeste aan? Of wil je juist een stevige bank met actieve zit. Twee 2-persoonsbanken of een 3-zitter en dan nog de kleur en comfort van de stof…. Je hebt, in het hoger segment, prachtige wollen stoffen van Kvadrat of de Ploeg. In een wat lager segment maar ook zeker van zeer goede kwaliteit is ook van alles te vinden. Van linnen, naar wol, naar katoen of stoere stoffen met een jeans look. En tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest de velourstoffen. WauW, die vind ik mooi en zacht en fijn en comfi! Daar ben ik voor gevallen en ook nog in een sprekende kleur! 😉 Want kleuren daar hebben we het nog niet eens over gehad. Wat een keuze en wat kies je dan?

 

interieurstyling-interieuradvies-utrecht-houten

 

Nieuwe kleuren en woontrends

Met de woontrends komen de nieuwe kleuren en ook voor de bank. Want die antraciet kleurige bank die kennen we nu wel, toch? Zo saai en op safe. Heb jij lef om een bank met kleur te kiezen? Stel jij bent ook toe aan een nieuwe bank. Waar kijk je dan naar? Kies je op kleur of uitstraling of op comfort of moet het alledrie de boxen tikken?
Voor mij was dat wel het geval. Een bank kan er leuk uitzien maar moet zeker ook goed zitten. En die twee aspecten zijn vaak een behoorlijke uitdaging in combinatie met de juiste kleur.

interieurstyling-interieuradvies-utrecht-houten

 

VT Wonen & designbeurs

Vorig jaar liep ik op de Vt Wonen & Designbeurs en kwam ik bij een stand met twee hele leuke dames. Zij hadden een, voor mij nieuw, concept op de markt gezet genaamd 4×6 sofa. Zes banken met alle zes een eigen stijl verkrijgbaar in een serie van vier stoffen. Geweldig! Voor ieder interieur staat er wel een bank. Vijf van de zes kunnen zowel als 3-zits, hoekbank en zelfs ook als 4-zits besteld worden. Het mooie is, ieder model heeft ook een vaste prijs. Je kan soms door de bomen het bos niet meer zien in alle keuzes die er zijn, dat dit duidelijke en heldere concept mij meteen aansprak. Ze bleven op mijn netvlies staan.

 

interieurstyling-interieuradvies-utrecht-houten

 

Vloekledenwinkel en 4×6 sofa

Toen ik voor één van mijn interieurprojecten een bezoek bracht aan Vloerkledenwinkel in Hilversum was ik blij verrast om te zien dat er een samenwerking was ontstaan tussen 4×6 sofa en Vloerkledenwinkel. Én ik zag meteen mijn bank in de showroom staan. Én hij is roze….aaahhh…dat had ik nou echt nóóit van mezelf verwacht maar ik was opslag verliefd. Na een jarenlange zoektocht stond daar mijn bank. Voor de zekerheid, met mijn gezin, nog een bezoek gebracht aan de showroom van 4×6 sofa in Zaandam. Zelfs mijn zoon ging akkoord met het ‘roze’ verhaal. Even een zijweg maar wat een te gekke showroom is dat daar in Zaandam. Geweldig pand van Designstore Goeds. Let op want naast een nieuwe bank ga je ook met een lamp, bijzettafel, poef en fauteuil onder je arm weg. Ik stond echt te smullen van de mooie spullen en had zin om maar meteen mijn hele huis om te gooien

 

interieurstyling-interieuradvies-utrecht-houten

 

De juiste keuze

Ik ben super blij met mijn nieuwe bank! Hij is zacht, comfortabel en staat mooi op zijn pootjes. Je ziet dat met verschillende styling van een fris gele plaid of gekleurde kussens de bank meteen een andere uitstraling krijgt. Ik heb de kast stoer matzwart geverfd en een zwarte bijzettafel geeft de bank meteen iets krachtigs mee. Ik zoek altijd naar de contracten in het interieur, bijvoorbeeld enerzijds zacht, vrouwelijk en anderzijds stoer. Dat maakt een interieur voor mij spannend en persoonlijk.

 

interieurstyling-interieuradvies-utrecht-houten

 

Gratis interieuradvies

Ga jij ook voor een nieuwe bank? Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren en heb kunnen helpen met tips waar je allemaal op kunt letten in de keuzes die er zijn. Zou jij nou wel graag advies willen in de aankoop van een bank en interieuradvies voor jouw interieur? Dat kan!
Van 2 tot en met 7 oktober zijn we met stylistes aanwezig met 4×6 sofa en Vloerkledenwinkel op de VT Wonen & Designbeurs in de Rai. We geven een gratis sessie interieuradvies. Ik ben donderdag 4 oktober aanwezig om jou te woord te staan. Interesse in een advies? Mail even naar info@pimpelwit.nl en ik plan je in voor donderdag. Leuk je dan te zien! Super veel zin in!

 

Deze blog is een samenwerking met 4×6 sofa.
Ook samenwerken? Leuk! Neem even contact op hier

 

 

 

 

 

 

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *