kleur-interieuradvies-interieurstyling-interieurstylist-utrecht

Wat je met kleur allemaal kunt doen in je interieur

Kleur in je interieur kan leiden tot een ware metamorfose! Ik vertel je in deze blog wat kleur allemaal kan doen in huis.
Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-trap-flexablogger

 

WAT JE MET KLEUR ALLEMAAL KUNT DOEN IN JE INTERIEUR

Met kleur kun je zoveel sfeer brengen in je interieur. Het blijft me verwonderen. Je kunt de ruimte lichter maken. Met kleur kun je speelse elementen toevoegen. Je kunt ook je interieur ruimtelijker maken. De plafonds hoger doen laten lijken. De kamer meer breedte geven en meer warmte en gezelligheid creëren. Allemaal belangrijke factoren die het wooncomfort prettig maken. Kijk ook eens hier voor nóg meer kleurinspiratie.

De entree is de eerste indruk die de bezoeker ervaart

In mijn huis was de gang de vergeten ‘kamer’ geworden. Gek eigenlijk, want hier kom je binnen. De entree is de eerste indruk die de bezoeker ervaart. Die kon bij mij absoluut een make-over gebruiken. Het werd een stappen plan in fases.

Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-trap-flexablogger.trap

Op de afbeelding zie je stap 1 en 2

HOE HEB IK DAT NOU AANGEPAKT

Flexa lanceert ieder jaar de kleur van het jaar. Voor 2018 is dat Heart Wood geworden. Een volwassen roze, warm en rustgevend. Deze kleur heb ik in de slaapkamer gebruikt. Het is een hele fijne sfeer geworden. Heb je inspiratie nodig voor je slaapkamer? Kijk even hier. Bij Heart Wood hoort ook een mooie kleurfamilie. Er is zorgvuldig onderzoek gedaan en een prachtige reeks kleuren en een inspiratieboek is het resultaat.

Heart Wood kleur van het jaar 2018 

Voor de trap is gekozen voor een vergrijsde blauwtint Subtle Aqua. Ik zocht naar een oplossing voor het kapstok gedeelte. In het boek kwam ik kleur combinaties tegen, die me meteen aanspraken. Ken jij de Flexa visualizer app al? Écht ideaal! Je kunt met de app alle muren van je kamer in een kleur bekijken. Zo zag ik dat de kleur combinatie die ik had uitgezocht, niet alleen in het boek maar ook in mijn gang heel mooi tot uiting kwam.

Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-trap-flexablogger-kleurcombinatie

 

We zijn lekker aan de slag gegaan. Eerst de trapleuning aan de rechterkant eraf gehaald. Dat gaf meteen een ruimtelijk gevoel. Daarna :
• de trap egaliseren en verwijderen van oneffenheden
• schuren
• in de grondverf
• 2x netjes aflakken met vloerlak op kleur gemengd

trap-makeover-flexa-flexablogger-kleuradvies-interieuradvies

Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-trap-flexablogger.visualizer

 

De visualizer app

COBALT NIGHT

Voor de muur heb ik Cobalt Night extra mat uitgekozen van Pure by Flexa ColorLab. Een diep blauwe kleur tegen het zwart aan wat de muur net wat meer karakter geeft dan puur zwart. De kapstok hebben we van koperen buizen gemaakt. Die komt nu extra tot zijn recht tegen de donkere achtergrond.

Cobalt Night combineert mooi met koper

Het geluk was dat er ook een karakteristieke radiator staat. Die ging natuurlijk ook mee in Cobalt Night en is een echte eyecatcher geworden in de gang. De radiator is geverfd met zijdeglans lak.

Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-trap-flexablogger-tester

 

Om extra zeker te zijn van mijn kleur keuze heb ik op een stukje muur de kleurentester van Flexa gebruikt. Heel handig. Je hoeft niet meteen over te gaan op de aankoop van een liter verf maar je kan een stukje muur uitproberen met een kleurentester. Ik was meteen om. Wauw!

Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-trap-flexablogger.

 

En aan de slag…;) Die uitdaging viel trouwens reuze mee. Kijk maar

Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-radiator-flexablogger
Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-hal-flexablogger

 

De buizen naast de radiator zijn ook allemaal in Cobalt Night geverfd.

Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-flexablogger

 

Het eindresultaat. Ik ben er zó blij mee. Het voelt alsof het altijd zo was. Heel natuurlijk. Door te kiezen voor dit stukje muur heb ik een kapstok ‘kast’ gecreëerd. Het is een stuk rustiger geworden. De donkere jassen vallen weg en het koper van de kapstok steekt mooi af tegen de achtergrond.

Flexa-heartwood-cobaltnight-coloroftheyear2017-pimpelwit-kapstok-koper-flexablogger

 

Leuk detail is het stukje plafond dat ook is geverfd. De muur is niet recht en heeft een koof waar buizen achter zitten. Ik heb deze koof gebruikt als lijn en deze doorgetrokken op het plafond. Er is nu een nis ontstaan waar de jassen mooi in wegvallen.

De Pure by Flexa ColorLab vind je in de verfspeciaalzaken. Hier zijn ook handgeschilderde stalen op A4 formaat verkrijgbaar. Je kunt het daardoor thuis even rustig te bekijken. Kijk hier en vink Pure aan voor een speciaalzaak bij jou in de buurt.

Deze blog is tot stand gekomen door een hele leuke samenwerking met Flexa. Ik mag kleuren testen en zelf uitproberen. Voor mijn werk als interieurstylist is dat extra fijn. Het is voor mij belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op kleurgebied. Ga jij ook die fijne sfeer bij jou thuis creëren met het toepassen van kleur?

 

 

4 antwoorden
  1. G. van der Haak zegt:

    Hoi, ik heb onze kamermuur real mustard geverfd en de aansluitende muur real taupe. Nu zit in de mustard muur een dichte deur. Zou jij die ook.in real mustard zetten? Wat doe ik dan met het kozijn? Of blijft deze 9010 wat ie nu is..

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *